Hoppa till sidans innehåll

Badmintonskola


Våra badmintonskolor

Sundbybergs badmintonklubb har badmintonskolor som riktar sig till ungdomar i olika åldrar. Vår verksamhet är förlagt till Sundbybergs Rackethall.

Knatteskola

Vår grupp för barn 7-9 år med ett träningstillfälle per vecka. Här introducerar vi barnen till idrott i allmänhet och till badminton i synnerhet under lekfulla former. Vi fokuserar mycket på att utveckla grundläggande färdigheter så som koordination, rörlighet och snabbhet.

Nybörjarjuniorer

Dett är en grupp för nybörjare som är 10 år och äldre. Verksamheten fokuserar på att lära ut grunderna i badminton såsom serve, slagteknik och att röra sig på banan.

Nybörjarjuniorerna tränar en timme per vecka.

Unga juniorer

Gruppen riktar sig till barn i åldern 9-12 år som sedan tidigare har lärt sig grunderna, exempelvis i vår knatteskola eller nybörjargrupp. Övningarna bygger vidare på grunderna med något mer avancerade övningar i slagteknik och rörelse på banan. I verksamheten introduceras även matchspel.

Unga juniorer tränar en eller två gånger i veckan beroende på hur mycket man vill satsa.

Äldre juniorer

Gruppen riktar sig till barn i åldern 13-18 år. Här spelar främst de juniorer som spelat en tid, men även äldre nybörjare kan vara aktuella för gruppen. Verksamheten är i stort sett densamma som för unga juniorer men anpassade efter barnens högre ålder.

Älder juniorer tränar en eller två gånger i veckan beroende på hur mycket man vill satsa.

Tävlingsjuniorer

Träningsverksamhet för barn i åldern 12-18 som vill satsa på att tävla. Övningarna ligger på en avancerad nivå. Deltagarna ska tävla minst två gånger per termin och förväntas ha hög närvaro på träningarna.

Tävlingsjuniorerna har tre träningstillfällen i veckan.

Åldersindelningen

För att kunna erbjuda verksamhet med högsta kvalitet har grupperna ett visst överlapp i åldersindelningen. Vi försöker vara flexibla och erbjuda plats i den grupp som är lämpligast för var och en efter förmåga och talang.

Kontakta oss

Om du eller ditt barn är intresserad av att spela i någon av grupperna så kontakta oss via mail This is a mailto link. Det finns möjlighet till provspelning i början av terminerna då det finns extra tränare på plats för att instruera nybörjare. Vill man därefter fortsätta måste träningsavgift och medlemsavgift erläggas.

Uppdaterad: 04 FEB 2018 10:21 Skribent: Bertil Udd

Postadress:
Sundbybergs BMK - Badminton
Mikael Axland, Grönlingens väg 2
17462 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sundbybergbmk@gmail....

Se all info